Prevencia v domácnosti proti špine

Najlepším spôsobom ako si udržať bezpečnú a čistú domácnosť, je predvídať možné problémy skôr, ako sa dostavia. Prirodzene, ak vás vytopí sused, takú vec nemožno predvídať, ale mnohé ostatné áno. Kúpili ste novú sprchu a chcete, aby dobre fungovala čo najdlhšie. Preto investujete do dezinfekčného prostriedku proti plesni, hrdzi a nečistotám.

Prevencia v domácnosti proti špine
Prevencia v domácnosti proti špine (Foto: unsplash.com)

Máte nové drevené okná a chcete aby slúžili čo najdlhšie? Drevené okná si vyžadujú starostlivosť. Drevo treba pravidelne ošetrovať novým lakom. Staršie okná po čase potrebujú obrúsiť a nalakovať aj viackrát. Takto im môžete predĺžiť ich životnosť. Ak sa rozhodnete pre novú práčku, tú starú, ak stále funguje, nemusíte hneď vyhadzovať. Ak je pre ňu miesto v pivnici, odložte ju. Ak sa stane, že sa tá nová pokazí, môžete využiť tú staršiu, no stále funkčnú. Taktiež ju z času na čas môžete použiť napríklad na opratie poťahov z auta, ktoré by ste do novej nechceli dávať.

Ak premýšľate nad vhodnou izoláciou, aby vám z domácnosti neutekalo teplo, veľmi odporúčané sú v súčasnosti PUR panely, ktoré nielenže odizolujú a udržia teplo, ale zároveň sa jednoducho udržujú.

Ďalším príkladom je, ako sa vyvarovať rôznych problémov pri prípadných nehodách v domácnosti. Po rekonštrukcii bytu sa nutne nezbavujte zvyšných kúskov obkladačiek a podlahy. Čo ak náhodou praskne jedna obkladačka alebo vám na novú podlahu spadne niečo ťažké a poškodí ju? Kúpiť rovnaký materiál ako pri rekonštrukcii je rokmi len ťažšie a ťažšie. Práve vtedy sa zíde mať zvyšky z rekonštrukcie odložené v pivnici alebo na povale.

Zatočte so zimou v dome, plynové ohrievače za výborne ceny.